Del web del Comissionat per a Universitats i Recerca

 • Llum verda del govern a les primeres 35 titulacions del nou marc europeu
 • En la sessió d’avui de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, s’ha donat el vist-i-plau a les noves titulacions de grau que s’iniciaran el curs 2008-2009
 • Es creen uns grups de discussió per elaborar el mapa de titulacions en els àmbits de filologia, enginyeria, turisme i geografia
 • El nou màster de formació inicial del professorat de secundària s’impartirà a partir del curs 2009-2010

Les noves titulacions de grau, adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior, es posaran en marxa el proper curs perquè han estat considerades oportunes i viables, i compleixen els requisits que s’han definit per als nous graus.

El llistat definitiu d’ensenyaments, amb el vist-i-plau de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, es troba al document adjunt 1.

Una vegada aprovat aquest primer grup de titulacions, es posen en marxa les converses per al mapa, uns grups de discussió per acordar una distribució adequada i coherent de la programació universitària. El govern assumeix la coordinació d’aquests grups, en els quals participaran totes les universitats, i que hauran d’haver arribat a acords el proper mes d’abril. S’ha considerat convenient iniciar la discussió en els àmbits de filologia, enginyeria, turisme i geografia, però es preveu obrir nous grups, que treballaran en paral·lel, durant les properes setmanes.

Un altre dels temes tractats avui és la programació del nou màster de formació del professorat de secundària, amb l’actuació coordinada de totes les universitats catalanes, i la participació del Departament d’Educació. El màster s’iniciarà al curs 2009-2010. Properament es determinaran els requisits d’accés i admissió, la programació de les especialitats a cada universitat, l’organització del pràcticum i el finançament del màster.

El document adjunt 2 conté la declaració de la Junta del CIC sobre l’entrada en funcionament del màster de formació inicial del professorat de secundària.

El govern ha presentat també les bases per a l’aplicació del finançament per objectius de les universitats públiques catalanes (2008-2010), per estimular l’aplicació de polítiques encaminades a millorar els resultats del sistema universitari públic (document adjunt 3).

Comentari:

Res a dir quan al document 1 i 2, més aviat el que esperava. No acabo de veure clar el document 3, és a dir la distribució del finançament per objectius. No acabo de veure que el pla d’estabilització es pugui assolir al 2010 sense recursos addicionals. No sé que han dit les universitats més afectades.

2 respostes a “La reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya del 13 de febrer de 2008”

 1. a 14 febr. 2008 a les 7:21 Ramon

  “No acabo de veure que el pla d’estabilització es pugui assolir al 2010 sense recursos addicionals” Enric, 391 M€ + 120 M€ no condicionats a objectius(a raó de 40 x any) no es pot dir que no siguin recursos addicionals… El 2007 la dotació global era de 755 M€ i el 2010 serà de 1032 M€, és a dir un increment del 37% en 3 anys.

  La 1era qüestió és que les tres grans siguin capaces de fer el seu Pla d’Estabilització Pressupostaria amb valentia… i aleshores si que es podrà valorar si són o no són suficients, i que s’és capaç d’afrontar i que no.

 2. a 14 febr. 2008 a les 8:40 enriccanela

  Ramon,
  Tens raó, crec que hi ha una cosa que he explicat molt malament. Crec que no es podrà cobrir el dèficit acumulat sense recursos addicionals. Si més no, el dèficit acumulat de la UB no es podrà absorbir sense recursos addicionals. Això si suposem un creixement en recerca zero. Clar que sempre ens quedarà Madrid.
  Jo crec que és possible arribar a racionalitzar la plantilla en un temps, però no en dos anys. Al 2008 ja no es farà més del que s’ha fet i quedrà el 2009 i el 2010. O molt m’equivoco, o el dèficit no baixarà dels 10 milions d’euros el 2008 malgrat recursos addicionals. S’haurà reduït el dèficit de l’any però no s’haurà reduït l’acumulat.
  En tot cas jo treballo a molta distància i és possible que les meves opinions no siguin massa fiables.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació