Enric I. Canela

L’altre dia vaig rebre un d’aquest correus electrònics més o menys massius. Anava a “undisclosed-recipients:”@mailgate.ub.es. No sé molt bé perquè ub.es encara ja que estem a ub.edu fa temps.

El correu electrònic deia, faig “còpia i enganxa”:

FITEC, el espacio I+D+i, está preparando la participación en el salón EXPOAVIGA, (Salón Internacional de la ganadería), que se llevará a cabo del 15 al 18 de abril en Feria de Barcelona.

Como ya sabéis, FITEC ofrece gratuitamente a los centros de investigación y universidades su stand de 140 m² para que expongan sus ofertas tecnológicas e innovaciones a las empresas del sector.

I continua en espanyol. El document woerd d’inscripció me l’envien en espanyol.

No puc entendre com passa això, fa un parell d’anys ja em vaig queixar a la Fundació catalana per la Recerca i la Innovació, organitzadora del certamen.

No podien, els que porten aquest tema, recordar que vivim a Catalunya i que la llengua és el català? Em sembla normal que aquesta fira s’ofereixi en espanyol a la resta de l’Estat, però no que ens enviïn els missatges a la UB en aquesta llengua. El WEB està en tres llengües.

4 respostes a “Parlem la llengua de l’Imperi”

 1. a 16 febr. 2008 a les 4:35 Trina Milan

  Enric,

  si portem dies i dies queixant-nos del sistema educatiu no universitari i la seva manca de qualitat, especialment en la llengua catalana, per exemple…ens hem oblidat que encara més greu és la situació a la Universitat, jo treballo en dues universitats i puc explicar-te situacions mil que abunden en el que exposes…i així ens va, si els que han de ser punta de llança, en realitat són el darrer vagó..
  salut

 2. a 16 febr. 2008 a les 5:11 David

  N’hi ha per llogar-hi cadires:

  Si malament no recordo segueix vigent la Llei de Política Lingüística de 1998, que diu el següent:

  Article 9
  La llengua de les administracions de Catalunya

  1. La Generalitat, les administracions locals i les altres corporacions públiques de Catalunya, les institucions i les empreses que en depenen i els concessionaris de llurs serveis han d’emprar el català en llurs actuacions internes i en la relació entre ells. També l’han d’emprar normalment en les comunicacions i les notificacions adreçades a persones físiques o jurídiques residents en l’àmbit lingüístic català, sens perjudici del dret dels ciutadans i ciutadanes a rebre-les en castellà, si ho demanen.

  Si la FCRI està sota el paraigües de la Generalitat, els és d’aplicació aquest article.

  Sobre la tramesa massiva de correus. Segons la famosa LSSI:

  Artículo 21. Prohibición de comunicaciones comerciales no solicitadas realizadas a través de correo electrónico o medios de comunicación electrónica equivalentes. Queda prohibido el envío de comunicaciones publicitarias o promocionales por correo electrónico u otro medio de comunicación electrónica equivalente que previamente no hubieran sido solicitadas o expresamente autorizadas por los destinatarios de las mismas.

  I a sobre t’envien el formulari d’inscripció en format Word, com si estiguéssim al 1998. Sort que la seva especialitat és la innovació… Bé, abans ja s’havien cobert de glòria amb el tema d’Olé.

 3. a 16 febr. 2008 a les 7:26 enriccanela

  Trina,
  L’emissor d’això és la FCRI que depèn del departamanet d’innovació, universitat i empresa. Dit sigui de pas, no tenen cap culpa. Això és simplement desídia per part dels que fan l’emissió d’aquests correus. El web està en català, espanyol i anglès. Estic segur que s’empiparan perquè hagi passat això. Dubto que al seu director, Joan Comella, li agradi això, però manca control de qualitat. Això ja va passar fa anys, tenien el web i els correus en espanyol amb l’excusa de què també anava a Espanya. Em vaig queixar i ho van modificar i ara sant tornem-hi.

 4. a 16 febr. 2008 a les 7:30 enriccanela

  David,
  Si, s’envia massivament a un mailgate. A mi concretament m’està bé rebre aquesta informació. I tot sigui dit, no sé si vaig autoritzar en el seu moment la recepció d’aquestes comunicacións però es probable que si. Dubto, però que la majoria dels meus companys ho hagi fet.
  Evidentment la FCRI està incomplint la llei de Política Lingüística ja que el seu pressupost està dins del de la Generalitat. El director el nomena la Generalitat i el seu president crec que també.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació