Aturem Bolonya?


Llegeixo a El Periódico que s’ha convocat per al dia 6 de març una manifestació per aturar Bolonya.

Diu el diari: La Plataforma Movilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) ha convocat els estudiants i membres de la comunitat educativa a participar el pròxim 6 de març en una manifestació pel centre de Barcelona contra la reforma de l’educació superior que suposa el procés de Bolonya.

Aquesta manifestació, que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat, s’ha previst com a colofó a una setmana de xerrades i conferències a les universitats per informar els estudiants sobre els canvis que comportarà l’adaptació del model universitari al marc europeu.

Amb el lema Surt al carrer. Aturem Bolonya, la PMDUP pretén congregar milers d’estudiants en contra d’un procés de reforma que es posarà en marxa el curs vinent. Aquesta associació defensa que el pla amaga la voluntat de privatitzar les universitats i que dificultarà l’accés a l’educació superior dels sectors més desafavorits de la societat.

Suport per part d’alguns professors

En una conferència realitzada avui (vegeu el programa en aquest bloc) sobre la situació actual de les universitats catalanes, el professor titular d’economia aplicada de la UAB, Arcadi Oliveres, ha situat l’actual reforma del sistema educatiu en el marc més general d’una economia liberalitzada.

Oliveres ha declarat que “fins i tot els líders dels partits polítics no són més que peons” en un joc que es mou en un àmbit internacional i en què les decisions les prenen no més de 50 persones.

El professor de política i estructura econòmica mundial de la UB Ramon Franquesa ha donat el seu suport a les mobilitzacions contra el procés de Bolonya al creure que suposa “un retrocés d’entre 30 i 40 anys respecte al paper social de la universitat”. A més, considera que “degrada l’estat de benestar” i “elititza” els centres.

Jo veig la mà de Bush i la Trilateral en tot això de Bolonya. Nostàlgics intel·lectuals de maig del 68.

2 respostes a “Aturem Bolonya?”

 1. a 28 febr. 2008 a les 7:32 Elies

  Fent servir paraules del tan admirat per aquesta gent Manu Chao… tot plegat provoca una “infinita tristesa”.

  Ja n’hem parlat algunes vegades. La inconsistència dels seus arguments, quan no, la majoria de vegades, simplement mentides. Aquesta visió tergiversada, falsa, de les coses. On ho veuen?

  Aquesta mandra permanent que se’ls hi intueix per participar de res que impliqui modernitat, millora, competitivitat, voler ser millors… aprofitar les oportunitats.

  Sens dubte que el procés Bolonya té inconsistències, o coses que es podrien fer millor, etc. Però ni és cert que provoqui el que diuen que provocarà, ni és cert tot l’embolcall patèticorevolucionari amb què construeixen el discurs.

  En fi, una autèntica pena.

 2. a 28 febr. 2008 a les 9:19 enriccanela

  Elies,
  Això, com hem comentat altres vegades, és cíclic. Viuen al segle XVI.
  Rl procés de Bolonya probelmes, els nostres, la culpa del que no surti bé la tindrem nosaltres (bé el govern espanyol en primer lloc).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació