L’acampada dels estudiants de la UAB dins de la Facultat de Lletres per demanar la dimissió del rector en protesta pel desallotjament del dia 4, va ser recollit pels diaris del dijous (La Vanguardia, ABC). El País també parlava de l’entrevista a uns estudiants a Els Matins de TV3.

Lligant amb tot això, divendres El País recollia que els estudiants de la UAB van tallar l’autopista per demanar l’aturada del Pla de Bolonya i que a la UdL els estudiants volen fer una consulta sobre el Pla de Bolonya, demanaran als estudiants si s’ha de congelar el procés i fer un debat sobre la universitat pública. Naturalment tota Europa està pendent d’aquest interessant referèndum. Podrien fer un altre sobre si cal eliminar l’IRPF; el resultat tindria un interès i impacte similars. El Periódico també portava divendres una micronota sobre el tall de l’autopista. Aquests nois i noies deuen creure que estan jugant un paper històric.

El Adelanto de Salamanca també parlava divendres de Bolonya. Mariano Estaban de Vega, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Salamanca es mostra euroescèptic.

ABC de dijous publicava la notícia de la inauguració de la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA), a Collado Villalba.

La Regió 7 deia divendres que “el manresà Màrius Rubiralta serà l’amfitrió de 350 rectors”. Feia referència a que la UB acollirà 350 rectors d’universitats europees amb motiu de la conferència de primavera de la Associació Europea de Universitats (EUA). Serà el primer cop que a la UB es reuneixin tants rectors, notícia a la que ja m’he referit prèviament a aquesta notícia en aquest bloc (i 2).

La Gaceta de los Negocios reflexionava divendres sobre l’abandó dels estudiants de secundària. Es veu que té a veure amb el canvi de lleis i la cultura del mínim esforç. Jo crec que el canvi de lleis té menys influència. El canvi de lleis seria anecdòtic si altres coses funcionessin, en tot cas, a banda de neures polítiques, el canvi de lleis obeeix a una situació anòmala del sistema i no a l’inrevés. No cal confondre causa i efecte.

L’R+D també va tenir divendres un espai. José María Zabala a Cinco Días publicava un article sobre els reptes per a aquesta legislatura en R+D+i. R+D clau de la competitivitat, les empreses s’hauran d’internacionalitzar i apostar per la recerca i la innovació, res que no sapiguem ja. Tanmateix el que destaca la premsa és la condemna del Tribunal Europeu de Justícia a Espanya per la UE per aplicar incentius a l’R+D contraris al dret europeu (Cinco Días, El Economista i Expansión) Què ha passat? Doncs que Espanya ha concedit més incentius a les inversions dins de l’Estat que en altres països de la UE. A més de pagar els costos del procés, l’Estat haurà d’adaptar la normativa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació