Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, proposa que les patents computin de manera “important” en el currículum dels investigadors.

En una entrevista concedida a EuropaPress va dir que volen que consti que les patents són un element clau per al currículum dels investigadors, al mateix temps que va assenyalar que aquesta mesura s’inclourà en l’Estatut del personal docent investigador o en la carrera investigadora en els organismes públics.

Va afegir que cal treballar en la qualitat de la transferència dels investigadors, animar-los que estiguin involucrats que quan transfereixen un coneixement a una universitat han d’assistir tècnicament a aquesta empresa. També va comentar que això es fa molt bé al Regne Unit. Allà, es llicencien les patents i existeix un dossier exhaustiu dels desenvolupaments d’aquestes i als investigadors se’ls assisteix per tal que transfereixin realment aquest coneixement. Per altra banda, la ministra va assenyalar que canviar la llei de patents farmacèutiques, com reclama la indústria per protegir els seus productes davant el creixement del mercat dels genèrics, passa, en primer lloc, per estudiar el desajustament amb Europa i va admetre que el seu ministeri està en converses amb l’Oficina de Patents del Ministeri d’Indústria i amb el sector per articular una política adequada que no resti competitivitat a la indústria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació