Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació ha dit aquest matí, en Los Desayunos de TVE, que estem vivint moments de gran dificultat econòmica, en una conjuntura internacionalment complicada i que les dades de l’atur són dolents. També ha subratllat que no hi ha més remei que assumir el dèficit públic i veure com tornar al superàvit. El dèficit públic no ha de fer por com concepte, no hi ha més remei que assumir-lo. L’important és veure com se surt d’ell.

La ministra vol que Espanya segueixi el mateix model dels països més avançats del món i ha recordat que la recerca, el desenvolupament i la innovació són els motors de creixement en una economia globalitzada com l’actual. La ministra vol que els pressupostos donin suport aquest canvi i ha subratllat que no hi haurà retallades pressupostàries en matèria de recerca. Ha dit que tenim el pressupost suficient per escometre el repte. Al seu judici, els nous sectors emergents més cotitzats han de tenir un pes superior al que tenen ara, i ha recordat que Espanya ha fet una aposta pels sectors estratègics de la biotecnologia, la nanotecnologia, les tecnologies de la comunicació, energies renovables i canvi climàtic.

 

2 respostes a “Respostes de Cristina Garmendia a Los Desayunos de TVE”

  1. a 04 set. 2008 a les 12:14 Joan Gil Oliveras

    Això últim és ben cert. No obstant també s’han fet algunes xapusses.

  2. a 04 set. 2008 a les 6:37 enriccanela

    Joan,
    Cal pensar que alguna cosa s’acabarà fent bé. Jo crec que en aquests temes, si l deixen fer, aquesta ministra farà feina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació