Enric I. canela

La inauguració del curs universitari català que ha tingut lloc avui al matí al Paranimf de la UB la trobareu explicada amb detall a la nota de premsa de la UB i la podeu llegir directament. Segur que demà podreu llegir molts articles amb diferents punts de vista.

Jo faré una breu visió personal.

He trobat molts companys de la UB i altres universitats que m’ha agradat saludar, entre ells l’antic rector i actual secretari d’estat d’Universitats, Màrius Rubiralta que ens ha volgut acompanyar.

L’acte al poc de començar ha estat interromput tot just abans de comença la lliçó magistral pel personal d’Administració i Serveis de Comissions Obreres que ha presentat unes reivindicacions laborals. Francament deplorable. Han aconseguit sortir a la televisió segur. El rector en funcions, Josep Samitier, no ha fet concessions. La meva felicitació per la seva fermesa i el meu rebuig a qui no sap comportar-se en un acte acadèmic. A veure si es fan grans!

Després dels reconeixements als estudiants amb premi extraordinari, al professorat i personal d’Administració Serveis que s’ha jubilat aquest curs, a Moisès Broggi, i a Roser Rahola, i del lliurament de les distincions Jaume Vicens Vives individuals i col·lectives, s’ha passat als discursos.

Ha parlat el president del Consell Social, Joaquim Coello. Destaco el missatge sobre la necessitat de canviar la LUC i la demostració un cop més de què vol ser ell qui prengui les decisions econòmiques de la UB i que només quedi en mans del rector la part acadèmica. L’any passat va insistir en el mateix.

Després el rector en funcions (podeu llegir el seu discurs). La veritat és que ha sabut fer un discurs absolutament institucional, sense caure en l’electoralisme (cal recordar que d’aquí poc comença la campanya i ell serà candidat). M’ha agradat molt el discurs de Josep Samitier i em confirma el que ja havia comentat, pot ser un excel·lent rector.

Finalment el conseller Huguet ens ha parlat de la necessitat d’eficiència i ha enumerat coses que pensa fer el Govern, entre elles aprovar el projecte de la nova LUC. El web del departament d’Innovació, Universitats i Empresa no diu res del discurs ni de la inauguració. Què hi farem!

Ha estat un acte emotiu, a mi m’agraden, m’agrada sentir-me partícip de la vida d ela meva universitat. Això si, una mica llarg o, potser, ha acabat massa tard.

Una resposta a “Un breu resum personal de la inauguració del curs universitari 2008-2009”

  1. a 22 set. 2008 a les 8:29 Joan Gil Oliveras

    Així funcionen les lluites laborals. I encara em semblen “pacifiques”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació