Enric I. Canela

Vaig escriure fa dies Rodríguez Zapatero s’equivoca, El conflicte de l’espai i La guerra de les galàxies? En aquests texts feia referència a la discrepància existent entre qui havia d’anar primer a París a la reunió de l’Agència Europea de l’Espai, i a la reunió del Eurogrup de l’Espai a la trobada anual de parlamentaris europeus sobre la indústria aeroespacial que tindrà lloc a Praga entre el 12 i el 14 de octubre. En el primer cas, els dos ministeris van acordar ampliar la delegació (vegeu El conflicte de l’espai).

Tot és un problema de diners, ja que a l’Agència Espacial es mouen molts diners, que tornen en forma de contractes amb empreses.

El pols entre els dos ministeris va arribar la setmana passada al Congrés (ABC, El País, Finanzas.com) i ahir la Mesa de la Cambra li va donar la raó al Ministeri de Ciència i Innovació. El Congrés va rebre ahir un escrit del president de la Comissió de Ciència demanant que la Comissió d’Indústria participi en el viatge oficial a Praga. La Mesa, analitzades les diferents propostes, va estimar que continuï en funcionament el protocol ja establert, que atorgava a Ciència la responsabilitat de triar els integrants de les delegacions en fòrums sobre indústria aeroespacial. El secretari general del grup del PP al Congrés va dir en conferència de premsa que seria bo que les divergències competencials entre Ministeris acabin en el Consell de Ministres i no arribin al Congrés. Té tota la raó.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació