Enric I. Canela

Ahir va haver el debat a la UB entre els quatre candidats a rector. Jo no vaig ser al Paranimf, però si vaig seguir tot el debat a través del circuit de TV intern a l’Aula Magna de Biologia. M’hagués agradat escriure alguna cosa abans, però va coincidir que al vespre, quan hi dedico temps, tenia el sopar del Cercle per al Coneixement.

La premsa ho ha recollit bastant bé, amb matisos

AVUI: Debat dels quatre candidats a rector a la UB. Molt neutre.

El Punt: Debat sense gaire debat. Bastant neutre.

El Periódico: El deute de 100 milions centra les eleccions a rector de la UB. Clarament decantat cap a Dídac Ramírez.

La Vanguardia: Debat d’orla blanca a la UB. Molt neutra.

El País: El dèficit de 100 milions de la UB agita el debat entre candidats a rector. Lleugerament contra Samitier.

Universia: Quatre candidats per al rectorat de la Universitat de Barcelona. Molt neutre.

Europa Press: El Parc Científic i el dèficit econèmic, els temes més polèmics entre els candidats a rector de la UB. Fa més èmfasi en els atacs a Samitier que en altra cosa.

El Periódico també dedica un petit espai a la “paròdia” d’un estudiants contra el procés de Bolonya. Per TV no es va sentir res perquè no portaven micròfon. Una sort.

Què penso jo? Primer la imatge. Bilbeny és el que dóna millor joc davant d’una càmera, domina més el llenguatge gestual. Ramírez  és més avorrit, Alemany intenta fer acudits i es defensa bé i Samitier una mica gris, està millor en la resposta que en l’exposició.

Quant a continguts: El programa més sòlid i coherent és el de Samitier que, òbviament, coneix molt millor els temes. Els altres candidats diuen que cal reduir despeses però totes les propostes generen encara més. No donen solucions adequades. Feien atacs a Samitier que no són lògics. Cert que Samitier era vicerector des del juliol del 2005, però fer-lo culpable del Parc Científic, del dèficit, etc. em sembla excessiu.

La cirereta la va posar Bilbeny parlant de l’informe de la Sindicatura de Comptes i relacionant la mala gestió de la que parla amb Samitier. L’informe de la Sindicatura es refereix al 2004 i 2005. Tugores va ser rector el 2004 i la meitat del 2005 i com tothom mig informat sap, el que passes l’altra meitat de l’any venia condicionat, a més el rector no era Samitier. Em va semblar un atac demagògic i poc ètic. No va amb mi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació