Enric I. Canela

Avui Cristina Garmendia ha estat a València, a la Universitat Politècnica de València. Ha anat a presentar l’Estratègia Universitat 2015.

A banda de refusar algunes les acusacions (i 2)que li fan de manca d’implicació en el Pla de Bolonya, ha dit que el Pla Espanyol de Estímul de l’Economia i l’Ocupació inclou un paquet de mesures de 490 milions d’euros destinats a R+D+i dels que 200 seran executats a través del sistema universitari espanyol. D’ells, uns 80 milions es destinaran a actuacions de modernització, adequació i millora de les infraestructures universitàries -campus i parcs científics – mentre que els altres 120 milions aniran a reforçar les línies de recerca.

Sobre la futura Llei de Ciència ha dit que els terminis es mantenen segons el que s’havia previst i la primera setmana de febrer rebrà l’últim esborrany un cop consensuat pel comitè d’experts. En principi, s’està manejant que pugui començar el debat parlamentari de la norma a la primavera de 2009.

Sobre l’Estratègia Universitària 2015, Garmendia ha ressaltat que és una iniciativa de tots i de la qual tots els usuaris del sistema s’han de sentir part. El govern aposta per un sistema d’universitat pública potent i sòlid i en un moment de dificultat econòmica més que mai.

A la Universitat de València on la ministra també ha anat avui, els estudiants, uns 50, estan enfadats perquè només ha parlat amb el Consell de Govern en lloc d’invitar-los a tots. Una errada gran, podrien haver-se reunit a la Plaça de Bous. Es veu que volien entrar a lliurar un document a la ministra, però la policia els ha dit que la ministra es negava. Els estudiants han seguit, per que diu la premsa, amb el seu discurs habitual. Molta raó tenen en queixar-se de la situació econòmica de la universitat en el si del País Valencià, el govern d’allà arruïnat amb projectes “mítics” no paga a les universitats.

La ministra ha afirmat que cal escoltar a totes les parts, siguin minoritàries o majoritàries, però sempre pels canals democràtics. Això darrer no ho entén tothom. Paciència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació