Enric I. Canela

Llegeixo a ACN que amb l’actual sistema de beques, un sector molt important de les rendes mitjanes – baixes corren un seriós risc d’exclusió de l’educació superior per raons econòmiques’. Aquesta és la conclusió que l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha tret en valorar l’informe que ha fet sobre el cost universitari del curs que acaba de començar. L’estudi posa en evidència que una beca salari de 2.800 euros és insuficient perquè, per exemple, viure en una residència universitària sense àpats ja costa 4659 euros. Per aquest motiu, entre d’altres mesures, l’associació demana l’augment de l’import dels ajuts, que es faci un parc públic de residències i que s’homologuin els preus dels menús dels menjadors.

No puc més que estar absolutament d’acord amb el que diu l’AJEC. Si el Govern de Catalunya vol realment impulsar una política social coherent, no només fer discursos buits, ja poc començar a endreçar el sistema de beques. És cert que el govern espanyol no compleix les sentències del Tribunal Constitucional i no transfereix el sistema de beques (ahir en parlava a I la transferència de les beques universitàries?), però ni que el transferís, no donaria els diners necessaris que haurien de sortir del pressupost català. Que comenci el Govern a fer càlculs i es deixi d’històries. Res no s’oposa a polítiques complementàries.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació