Enric I. Canela

Llegeixo que una setantena de membres del personal d’administració i serveis (PAS) de la UdL s’ha concentrat aquest matí a l’edifici del Rectorat, on s’ha celebrat el Consell de govern de la universitat, per mostrar la seva oposició a l’estudi ‘Valoració de Llocs de Treball i anàlisi de competències del PAS’ encarregat per la UdL a una empresa consultora externa. Els PAS critica els resultats de l’estudi i que no se’ls hagi tingut en compte per fer un estudi que pot suposar la modificació d’entre 180 i 190 llocs de treball, entre funcionaris i personal laboral. Aquesta acció s’ha convertit en la primera mobilització de protesta del PAS amb Joan Viñas com a rector de la UdL.

Malament, això passa sempre. Passen dues coses. Una és que normalment no es fa bé. L’altra és que l’única manera de què surti bé és revaloritzar els llocs de treball. Ja m’ho sé. Només cal comparar els nivells, complements i salaris del personal universitari i comparar-lo amb el d’altres administracions. La intervenció sindical perjudica massa sovint que els que tenen responsabilitat puguin cobrar d’acord amb aquesta i els que no fan gaire feina cobrin molt per sobre del que cobrarien en un altre lloc. Mala peça al teler. Paguen justos per pecadors i a sobre els pecadors tenen premi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació