Enric I. Canela

Llegia que la Generalitat valenciana busca salvar els mobles de la Valencian International University (VIU) amb la incorporació de les cinc universitats públiques al campus virtual creat fa set anys, d’esquena al sistema universitari, després de l’aposta fallida d’expansió de l’expresident Francisco Camps. Amb menys d’un miler d’alumnes aquest curs i un ambiciós desplegament de tecnologia per impartir docència en alta definició – però amb una fosca gestió subjecta a dret privat i finançada amb diners públics –, l’actual conseller d’Educació, José Ciscar, i el nou rector Juan Manuel Badenas han hagut de rendir-se davant l’evidència: sense la incorporació de les universitats valencianes, el creixement de la plataforma en línia que va néixer el 2009 no funciona a igual ritme que la sagnia econòmica anual que suposa mantenir-la, fins i tot després de haver abaratit els preus de matrícula a la meitat dels 3.000 euros que costava un màster en el seu primer any.

Quan aquesta universitat es va presentar per ser informada al Consell de Coordinació Universitària, del que jo formava part, va ser durament criticada i es va considerar que no tenia cap visibilitat. Tenien un atac de gelosia de la UOC. Van venir els pesos pesants de la conselleria corresponent. Com que les competències corresponien, com ha de ser, al govern valencià, l’informe es va suavitzar i no va servir per a res. Model Terra Mítica. A perdre diners.

Una resposta a “La Valencian International University, un projecte absurd”

  1. […] es va suavitzar i no va servir per a res. Model Terra Mítica. A perdre diners.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació