Enric I. Canela

Dimecres un grup de treballadors de la UPC va irrompre al claustre que se celebrava per aprovar els estatuts de la institució en protesta pels 38 acomiadaments de treballadors interins que es duran a terme a final de mes dins el pla de viabilitat de l’UPC.

Per una altra banda, un total de 411 membres del PAS Funcionari de la UPC han fet arribar un recull de signatures al president de la Generalitat, Artur Mas. El document sol·licita que es treballi per limitar per normativa els càrrecs de confiança i les seves retribucions. Els treballadors critiquen que el rector de la UPC, Antoni Giró, emprendrà mesures d’estalvi molt dures sense negociar amb els representants dels treballadors i han criticat que no s’hi hagi inclòs alleugerir l’estructura de càrrecs eventuals i de confiança.

Divendres el consell de govern de la UPC va suspendre “sine die” la reunió prevista divendres al rectorat per discutir el pla de viabilitat davant la protesta d’uns 300 treballadors del centre que van impedir l’accés a la reunió.

L’equip de govern de la UPC ha de fer front a un dèficit de 100 milions d’euros amb un pressupost pel 2012 que comptarà amb 38 milions menys de l’aportació de la Generalitat.

Per fer-ho ha dissenyat un pla de viabilitat que segons els sindicats suposarà la pèrdua del 23% de la plantilla, 300 treballadors del personal d’administració i serveis i un centenar més de personal docent i investigador, així com la retallada de molts dels drets socials dels treballadors. Segons el diari El Mundo les xifres són més elevades.

La UPC ha subratllat el seu compromís de presentar el pla a la Generalitat, que ha de passar pel consell social i el claustre, abans que acabi l’any.

Una resposta a “Guerra pels acomiadaments a la UPC”

  1. […] que ha de passar pel consell social i el claustre, abans que acabi l’any.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació