Enric I. Canela

Avui Mariano Rajoy ha anunciat el nou govern espanyol. M’amoïnaven dues coses. Una, la més important, on quedarien la universitat i la recerca i el ministre o ministres responsables.

Hem resolt alguna cosa. Ara sabem que hi haurà un ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Es tracta d’una persona que no conec de res: José Ignacio Wert. Es tracta d’un sociòleg madrileny, nascut l’any 1950. Llegia que és Sociòleg i llicenciat en Dret per la Universitat Complutense, ha estat cap del Servei d’Estudis de RTVE, sotsdirector del CIS i professor de Sociologia Política de la Universitat Autònoma de Madrid. El 1982 es va afiliar al Partit Demòcrata Popular (PDP), en el que va integrar la Comissió Executiva Nacional, i va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Madrid per Coalició Popular en els comicis municipals de 1983, ja que va exercir fins a 1986 quan, en les eleccions generals del 22 de juny d’aquest any, va sortir elegit diputat del PDP a les Corts per la circumscripció de la Corunya, en la coalició AP-PDP-UL. Va renunciar a l’escó i va abandonar l’activitat política per reintegrar-se a les seves activitats professionals. Des de 1987 fins 2003 ha estat president de Demoscopia, institut privat dedicat a la investigació d’opinió i mercat. El 1994 va presidir Sofres AM, empresa de mesurament d’audiències televisives, ia continuació va ser nomenat conseller delegat de la companyia d’enquestes Sofemasa, propietat del Grup Sofres, càrrec en què va cessar aquest mateix any per tornar a Demoscopia. Ha estat també President de ESOMAR, l’Associació Global d’Investigadors d’Opinió i Mercat, així com de l’EFQM (European Foundation for Quality Management), que ha presidit entre 2003 i 2009 en representació de BBVA. Autor de nombrosos articles, monografies i llibres sobre Sociologia Política i Sociologia de la Comunicació, és col·laborador habitual en diversos diaris nacionals.

Sembla més que probable que universitats caigui dins d’aquest ministeri.

Podria ser que la recerca caigués al ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En aquest ministeri tindrem de titular a José Manuel Soria. Tampoc el conec. Hi ha una biografia feta per ell mateix.

Vistos els dos currículums, tot i que jo no sóc dels que penso que cal ser especialista, no acabo de veure perfils massa propers als temes que m’ocupen. Jo sóc més aviat de la línia cientificotecnològic. Esperarem a veure, cal veure la distribució final de competències i els perfils dels secretaris d’estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació