Enric I. Canela

Tenim una moguda per les retallades a les universitats complicada per la desafortunada decisió de la UAB en demanar un interventor de la Generalitat per executar el pressupost. A causa d’això i d’enfrontaments previs CCOO demana la dimissió de la rectora i la convocatòria “immediata” d’eleccions a la UAB.

Una quarantena de delegats sindicals i treballadors de la UB ocupen des del migdia el rectorat del centre en protesta per les retallades pressupostàries i en defensa dels drets laborals i socials.

Un article diu que les universitats catalanes no aguantaran gaire més. Francesc Xavier Grau, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), assegura que per molt ordenades que tingui els comptes universitat, si no li arriben els diners no pot pagar. Grau és químic i sap que els diners no surten dels discursos.

Si la Generalitat no paga, ben aviat la UAB i la UPC deixaran de pagar les nòmines a partir de febrer i les altres dos o tres mesos després. Anem a la fallida. Mentre seguirem parlant d’excel·lència i del paper de la recerca per sortir de la crisi.

3 respostes a “Economia de guerra a les universitats”

 1. a 03 febr. 2012 a les 12:51 Jaume

  Continuaràs negant el que fa anys que alguns diem que passarà? Continuaràs dient que les persones que ens mobilitzem som quatre antisistema? Clar, tu des de la teva posició de Catedràtic amb bones amistats a les altes esferes no et cal moure el cul i tot això ja et bé…

 2. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela | No hi ha comentaris ‘ […]

 3. a 03 febr. 2012 a les 8:26 Enric I. Canela

  Ben divertit el teu comentari. Les meves amistats a les altes esferes! Coneguts i que tampoc afecten a la meva vida, ni en bé ni en mal.
  Em moc molt més que la majoria, però en coses que produeixen senyal. Si vols lluitar, lluita contra Angela Merkel o per l’alliberament nacional. Som esclaus dues vegades i de dues polítiques econòmiques, la gran, l’alemanya, i la miserable espanyola. La Merkel canviarà quan els seus clients estiguem a la ruïna i no li puguem comprar. El nostre govern és un a marioneta davant dels poders reals. En depenen.
  Veig gent fent coses que per a mi són totalment absurdes perquè van contra qui no pot fer-hi res. Matar el missatger no serveix per a res més que per quedar-te amb la satisfacció de dir he lluitat. Té la mateixa utilitat pràctica que seure a casa davant d’un fotografia del banc Central Europeu i dir un parell de mantres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació