Enric I. Canela

Llegia que la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, es va reunir dilluns amb els representants dels estudiants, del personal d’administració i serveis i del personal docent i de recerca que divendres passat van impedir la celebració del Consell de Govern de la universitat.

La rectora els va oferir diàleg i es va comprometre a iniciar, a partir de la setmana vinent, una roda de contactes amb els membres de totes les facultats i també del consell d’estudiants, un oferiment que no va convèncer a cap dels col·lectius que qualifiquen la universitat d’opac i continuen reclamant més transparència, planificació i informació.

El coordinador del consell d’estudiants, Isaac Pérez, ha afirmat que unes mesures tan excepcionals com les anunciades han d’estar consensuades per totes les parts afectades i per això ha criticat la falta d’informació per part del rectorat de la UdG. Jo penso que els que governen han d’explicar i fer. Per això estan els òrgans de govern, unipersonals o col·lectius. Amb mentalitats així no pot funcionar res, ni un país ni una universitat. Que votin una altra cosa si no els agrada.

Sorprèn que la degana de la Facultat de Ciències de la UdG, Victòria Salvadó, digués que els degans tampoc havien vist tota la informació que havia de aprovar-se en el Consell de Govern que finalment es va suspendre. També que el rectorat vol carregar-se les diferents comissions i treballar a partir d’unes comissions delegades del Consell de Govern amb el que encara hi hauria menys representació de tots els estaments. Em temo que aquesta degana s’equivoca. Probablement ella és del Consell de Govern, és allà on ha de parlar. Un càrrec de govern d’una universitat, com una degana, no pot fer això. Hauria de dimitir i aleshores parlar.

Ho sento però quan un està en un òrgan de govern ha d’actuar d’una altra manera. En això sóc intransigent. Alguns es pensen que dirigir una universitat és com jugar a la botifarra.

3 respostes a “Els problemes de retallar a la UdG”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 05 març 2012 a les 11:31 Victòria Salvadó

  Benvolgut Enric,

  Al respecte dels teus comentaris sobre les meves declaracions a la premsa, crec que no has llegit completament l’article publicat al Diari de Girona i al El Punt/Avui edició de Girona on s’esmenta que dic públicament el mateix que he defensat en el Consell de Govern. Sóc membre de la Comissió de Governança i del Consell de Govern i en tots dos òrgans he argumentat les meves discrepàncies amb la proposta de canvi de model de governança de la UdG, la proliferació d’estructures ( instituts de recerca, departaments i càtedres) i la manca de criteris objectius en la reducció de la planificació acadèmica i la distribució de crèdits entre els centres. Com a degana de la Facultat de Ciències sóc responsable de una correcta planificació acadèmica dels estudis que s’imparteixen a la meva facultat i per tant he de defensar la qualitat de la docència, oposant-me a la massificació dels grups de pràctiques i de teoria. La Facultat de Ciències ja fa fer els deures quan va programar uns plans d’estudis, seguint les normes aprovades pel Consell de Govern de la UdG, on es comparteixen un 48% dels crèdits entre els 4 estudis de la facultat. El que demanem, és que l’equip de govern sigui conseqüent amb la normativa aprovada i faci que altres centres, entre ells la Facultat de Lletres, comparteixen també un nombre important de crèdits, tot tenint en compte el nombre baix d’estudiants d’entrada. El que no podem acceptar és que les normes només les complim alguns i que l’equip de govern no hagi estat més contundent en aquest tema. Pel què fa a la meva dimissió, està en mans de la Junta de Facultat de la Facultat de Ciències i no del rectorat i del Consell de Govern i, de moment, tinc el seu suport.

  Cordialment,

  Victòria Salvadó
  Degana de la Facultat de Ciències, UdG.

 3. a 05 març 2012 a les 9:36 Enric I. Canela

  Benvolguda Victòria,
  T’agraeixo les precisions. Aquestes diferències que expliques les patim sempre els que programem bé i són fruit del sistema de governança que, crec, s’ha de modificar de dalt a baix.
  Vaig llegir l’article al que faig referència.
  Salutacions cordials

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació