Enric I. Canela

Llegeixo que ahir va tenir lloc a la Facultat de Física un acte de presentació de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB) al qual van assistir el rector, Dídac Ramírez; el vicerector de Recerca, Jordi Alberch, i el degà de la Facultat de Física, Joan Àngel Padró. La presentació va ser a càrrec del director de l’ICCUB i catedràtic del Departament d’Astronomia i Meteorologia, Eduard Salvador.

L’ICCUB és un centre de recerca d’àmbit universitari creat el 2007 en el si de la UB. Comprèn la secció d’Astrofísica i Ciències de l’Espai i la de Física Nuclear, de Partícules i Gravitació. El 2011 va ser un dels 22 centres de recerca de tot l’Estat que va aconseguir superar la primera fase del Programa Severo Ochoa per obtenir la distinció d’excel·lència en la recerca.

En l’ICCUB treballen 180 persones, entre les quals hi ha onze investigadors ICREA i dos ICREA Acadèmia. També agrupa bona part del professorat i els investigadors dels departaments d’Astronomia i Meteorologia, d’Estructura i Constituents de la Matèria i de Física Fonamental, adscrits a la Facultat de Física, a més de personal investigador de les facultats de Química i de Matemàtiques, totes elles vinculades al campus d’excel·lència internacional BKC.

En relació amb la recerca, que ocupa prop de la meitat de l’activitat del centre —l’altra meitat està dedicada principalment a la docència—, el 50 % dels membres de l’ICCUB tenen un índex h per sobre de 20, han publicat més de 300 articles en revistes internacionals i participen en projectes vigents amb un pressupost de prop de 6 milions d’euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació