Enric I. Canela

Miquel Solà ha publicat un article titulat El doctorat, una assegurança de feina. Recomanable. Dóna bona informació sobre la feina dels doctors.

M’ha cridat, però, l’atenció unes dades, amb referència, que posen de manifest que els homes doctor en Química Física cobren més en la seva feina quan més curt és el temps de realització de la tesi. No passa amb les dones doctor. Llegiu l’article del Miquel Solà.

3 respostes a “Estranya discriminació sexodoctoral”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 04 maig 2012 a les 11:44 Xavier Villalba

  Sí, un bon article.
  La discriminació en el cas de les doctores és un tema general, no només en química. En molts casos es deriva del fet de ser mares durant la tesi (cosa que allarga la redacció) o just després (cosa que les treu del mercat laboral o acadèmic en un moment clau).
  Passa una cosa semblant amb els trams de recerca: una tant per cent molt elevat de dones es queden amb el primer, perquè els costa molt reenganxar-se a la recerca més competitiva després de ser mares. Aquesta és una assignatura pendent del sistema universitari.

 3. a 04 maig 2012 a les 11:07 Enric I. Canela

  Xavier,
  Pendent del sistema universitari i del món en general. Qualsevol càrrec de responsabilitat és menys assequible per a una dona que vol ser mare. Certament empipa, però necessàriament trenquen la carrera.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació