Enric I. Canela

Ja s’ha publicat la Resolució de 25 d’abril de 2012, de la Secretaria d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, per la qual es convoquen les ajudes per a beques i contractes de Formació de Professorat Universitari del Programa Nacional de Formació de Recursos Humans d’Investigació de l’exercici 2012 , en el marc del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011. El que és el mateix, les esperades beques per fer la tesi doctoral. S’han convocat, com l’any passat, 950 beques. S’han mantingut els quatre anys de beca, em feia por que ho deixessin en tres ja que ara les tesis doctorals s’hauran de fer en tres anys.

Com assenyala la Federación de Jovenes Investigadores / Precarios els requisits per poder demanar la beca hauran d’estar acomplerts quan es demani, màxim l’1 de juny, cosa que deixa fora als que ara cursen el màster. L’1 de juny encara no es podran tenir els expedients tancats. Diuen que segon el Ministeri es publicarà una altra convocatòria a l’octubre per a aquests estudiants candidats a beca. Ells recelen, jo no m’ho crec, tant de bo m’equivoqui. El que és segur és que no estarà resolta en un temps raonable.

Males notícies perquè no es facilita la incorporació de joves investigadors en condicions raonables. Resultarà que trigaran molt a cobrar. Normalment molts d’ells ja s’incorporen el mateix juliol o a primers de setembre. Seria raonable que comencessin a cobrar a l’octubre o, si es vol fer coincidir amb l’any natural, a molt estirar a 1 de gener.

Haurem de queixar-nos.

La bona notícia és que no s’ha perdut la convocatòria ni tampoc s’ha reduït.

4 respostes a “Convocades les beques FPU 2012 per fer la tesi doctoral”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 13 maig 2012 a les 5:09 Núria Sima

  A mi, com a molts dels estudiants de doctorat que ja ens hem incorporat al laboratori on hem de fer la nostra tesi, m’ha irritat molt la notícia de que hem de tenir finalitzat el màster abans de l’1 de juny. Els del ministeri saben de sobres, que els que opten a les beques FPU d’aquest any van acabar la carrera el curs passat o com a molt tard aquest febrer i que per tant, no poden tenir acabat el màster a 1 de juny.
  Trobo increible que es consenteixi que graduats universitaris estiguin treballant més d’un any sense remuneració. Crec que s’hauria de canviar el sistema, tot i que sembla que just ara no és gaire bon moment per fer-ho. Però bé alguna cosa haurem de fer, oi?

 3. a 13 maig 2012 a les 8:42 Enric I. Canela

  Hola Núria,
  Efectivament això és una indecència. El problema no és només això, és que alguns de la UPF, si no estic mal fixat, tindran qualificats els màsters perquè tenen una programació diferent. No hi veig més solució que una acció del rector de la UB.
  T’aconsello que parlis amb els representants dels joves investigadors de D-recerca.

 4. […] dia escrivia Convocades les beques FPU 2012 per fer la tesi doctoral on parlava de la Resolució de 25 d’abril de 2012, de la Secretaria d’Estat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació