Enric I. Canela

Els ministres europeus de la Unió per a la recerca i la innovació van arribar el dia 31 a un acord sobre l’estructura del programa de recerca de la UE Horitzó 2020.

Tot i la preocupació que hi havia sobre la possibilitat de retallar el pressupost de Horitzó 2020, la recent dinàmica a favor del creixement podria impulsar aquells que volen augmentar el finançament de la recerca.

Maria da Graça Carvalho, una eurodiputada portuguesa que està a càrrec de l’expedient per al Parlament Europeu, ha publicat el seu projecte d’informe sobre Horitzó 2020. Demana que s’introdueixin disposicions per garantir que el finançament de la recerca es distribueixin més equitativament a tot Europa.

Això pot incloure permetre que les universitats dels països rics facin equip amb els seus homòlegs dels estats amb menys recursos per sol·licitar el finançament com a part d’un “esquema d’agermanament”. Una altra idea és crear un programa de beques per ajudar els investigadors a tornar als seus països d’origen després d’una temporada als estats membres més rics. La Comissió i els Estats membres s’han resistit a la idea de quotes geogràfiques.

Nosaltres hauríem de lluitar per ser nucli d’aquests programes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació