A la UPC cobraran tard


Enric I. Canela

Llegeixo que els 5.000 professors, investigadors, administratius i personal de serveis de la UPC cobraran aquest mes amb retard: havien de cobrar el dilluns, però no ho faran fins la setmana que ve. A més, no percebran el sou ni la paga d’estiu íntegres: només el 70%. Així ho ha informat el rector, Antoni Giró, per correu electrònic a tot el personal.

Giró argumenta que divendres passat la Generalitat va comunicar que la transferència corresponent al mes de juny no serà transferida el dia 25, com és habitual, sinó el 29, i que no podrà cobrir l’import total de la nòmina més la paga. Fonts del Departament d’Economia repliquen que les transferències s’efectuen el dia 29 de cada mes des del desembre passat, quan es va produir el retard de la paga extra dels empleats públics com a conseqüència de les tensions de tresoreria. A més, asseguren que s’abona i s’abonarà el 100% de la transferència.

El rector explica en la carta que l’ingrés de la nòmina no serà efectiu fins a primers de juliol, entre els dies 2 i 5 , i que l’import que els empleats rebran suposarà només el 70% del total de la nòmina de juny més la paga extra. Sobre el 30% restant, Giró diu: Us serà ingressat en el moment en què disposem de l’acord del Govern de la Generalitat que ens permeti fer efectiva la pòlissa de tresoreria que hem estat negociant amb una entitat financera, previsiblement, a mitjans de juliol.

Giró explica en la carta que aquesta pòlissa assegura el cobrament del 100% de la nòmina, encara que pot endarrerir el pagament a tant la Generalitat no els asseguri que realitzarà la transferència en els terminis habituals. Una portaveu afegeix que, a més del retard en la transferència nominativa de la Generalitat, la causa de la demora en les dues pagues es deu a la deute que arrossega la universitat: 33 milions d’euros de fons procedents de la Generalitat i quatre procedents del ministeri. Les tensions de tresoreria de la UPC van portar fa unes setmanes a recomanar als seus empleats que estalviaran en tot el que poguessin.

Giró s’acomiada assegurant que lamenta sincerament les circumstàncies que obliguen a aplicar aquestes mesures excepcionals”. A aquesta incidència s’afegeix el 5% de rebaixa salarial que patiran tots els empleats de organismes de la Generalitat.

Una resposta a “A la UPC cobraran tard”

  1. a 02 jul. 2012 a les 8:42 A la UPC cobraran tard | xcat.cat

    […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació