Enric I. Canela

Cinc nous centres de recerca han estat reconeguts pel Programa Severo Ochoa. Són: el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Estació Biològica de Doñana, pertanyent al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), el Institut de Física Teòrica UAM/CSIC, centre mixt pertanyent al CSIC i a la Universitat Autònoma de Madrid, i l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt de la Universitat Politècnica de València i el CSIC.

El Centre de Regulació Genòmica i l’Institut de Física d’Altes Energies, cosa que mostra de nou la qualitat de la recerca que es fa a Catalunya.

3 respostes a “Dos centres catalans reconeguts pel Programa Severo Ochoa.”

 1. a 27 oct. 2012 a les 4:04 José María

  El títol de la nota de premsa fa vergonya. Qui és Espanya per dir que els seus centres són dels millors del món? Encara que alguns ho siguin, aquesta no pot ser la conclusió d’una convocatòria de nivell estatal.

  Bona notícia, 2/5, i en total 6/13. Estrany que l’ICIQ, amb 6 ERCs, hagi tornat a quedar fora, i més després del soroll de l’any passat.

  Dues observacions: a) Dels 13, només 1 de ciències socials i humanitats, cap aquest any. b) Dels 13, es pot considerar que 4 són (principalment) de física, i 3 d’ells de física teòrica/partícules/cosmologia/astrofísica. Reflex força fidel de la realitat… el problema és que la realitat espanyola no està gaire ben proporcionada.

 2. a 27 oct. 2012 a les 6:52 Enric I. Canela

  José Maria,
  Sí, com per quedar de pedra. Ells decideixen que són els millors del món, de pena.
  M’ha estranyat també que l0ICIQ no hi sigui. Ho rellegit buscant-lo.
  Efectivament, la política científica espanyola és dolenta.
  El tema de les Humanitats és paradigmàtic. Molt bons investigadors i poc impacte. Què fem malament?

 3. […] l’octubre escrivia Dos centres catalans reconeguts pel Programa Severo Ochoa. Bé, han passat uns quants dies i avui llegeixo que la secretària d’Estat d’R+D+I […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació