Tant sí com no


Enric I. Canela

Ara escoltava les notícies al 3/24. Dic escoltava perquè mentre vaig fent coses al PC. Escolto: “La Reial Societat ha de guanyar sí o sí”. Fa unes setmanes va aparèixer “referèndum sí o sí“. Molts polítics han fet servir aquesta expressió que sembla s’ha posat de moda. Expressió tan catalana com La Cibeles.

Em pregunto per què no diuen “tant si com no”, que vol dir en espanyol: “No importa si te gusta no”. Val a dir que jo cometo errades perquè no he estudiat mai català i sóc de llengua materna castellana. Òbviament vaig estudiar en espanyol. El que em molesta és que els que han estudiat català i sobretot professionals dels mitjans catalans facin aquestes errades.

2 respostes a “Tant sí com no”

 1. a 29 nov. 2013 a les 12:51 Xavier Villalba

  Enric,
  Això és picar ferro fred! La ignorància lingüística dels nostres periodistes només es pot igualar amb la dels nostres ‘experts’ opinadors de tertúlies i amb la dels polítics.
  A més, per acabar-ho d’adobar, la ignorància matemàtica (i científica en general) no és menor, com ens recorden cada any els exàmens de selectivitat.

 2. a 29 nov. 2013 a les 8:48 Enric I. Canela

  Xavier,
  Una pena perquè només depèn de la decisió dels que manen, això si que té fàcil solució. un rigor en la selecció del personal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació