Enric I. Canela

Una lamentable notícia que ha aparegut és que la UB tanca Filologia Romànica. Surt en una carta al diari El Punt AVUI. També a El diari de l’educació (La UB tanca l’últim grau en Filologia Romànica de l’Estat). Veure web de la Facultat de Filologia.

Explica el diari que s’ha pres aquesta decisió de cara al curs 2014-2015 donada la baixa demanda dels estudis. La mitjana d’accés a primer curs és de cinc estudiants en primera preferència. Diu, la notícia, que en fer-se efectiu el tancament, “el portuguès, el gallec, el polonès, l’italià i el basc desapareixen com a llengües de formació completa (o fins i tot parcial) de les universitats catalanes per sempre més”.

També es veurien afectats els graus de Lingüística i de Llengües i Literatures Modernes, en el quals es redueix l’optativitat. Aquests estudis oferien itineraris específics d’àrab, català, gallec, grec, hebreu, italià, llatí, polonès i portuguès que deixaran d’oferir-se el curs vinent. Els estudiants podran combinar únicament l’alemany, l’anglès, l’espanyol, el francès i el rus.

El tema és complicat, molt complicat. Les xifres són les que són. Si l’estudi té interès, s’ha de finançar i la UB, a hores d’ara no ho pot fer. El Govern no finança la universitat com caldria, no té diners i quan el govern espanyol ha decidit destruir el país, les prioritats són unes altres. Solucions? Si això fos el Regne Unit no caldria, jo amb el sistema britànic ho resolia en una setmana. Amb l’espanyol…

Hi ha dies que prefereixo no escriure sobre el tema però no puc deixar de explicar els fets.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació