Enric I. Canela

El dia 30 d’abril va sortir el rànquing CWTS Leiden 2014. És un rànquing que únicament considera la recerca. Té quatre formes de classificar les universitats. Considera 750 universitats.

El nombre de publicacions. En aquest cas la UB està la 116 del món i la UB la 168. Si es considera Europa la UB és la 34 i la UAB la 51.

La mitjana de cites de les publicacions de la universitat. La UB està la 149 del món i la Universitat de Navarra la 227. Si es considera Europa la UB és la 62 i la Universitat de Navarra la 103.

La mitjana de cites de les publicacions de la universitat, normalitzat per cap científic i any de publicació (un valor de dos significa que la publicació ha estat citat el doble que la mitjana de les publicacions del món). La UB està la 181 del món i la URV la 223. Si es considera Europa la UB és la 82 i la URV la 108.

La proporció de les publicacions d’una universitat que, en comparació amb altres publicacions en el mateix camp i en el mateix any, pertanyen al 10% més alt més freqüentment citat. La URV està la 180 del món i la UB la 216. Si es considera Europa la URV és la 82 i la UB la 98.

Segurament els indicadors de més qualitat són els dos darrers, especialment el darrer. Cal tenir present que la dispersió amb àrees tradicionalment poc productives perjudica la universitat.

Crec que, cal felicitar l’extraordinària feina que ha fet la URV en els darrers anys.

Podeu veure alguns detalls sobre els resultats amb darrer indicador a l’enllaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació