Enric I. Canela

Llegia al BOE nuestro de cada dia que el Ministeri d’Economia i Competitivitat ha publicat avui la convocatòria dels Premis Nacionals de Recerca per al 2014, destinats a premiar els millors científics espanyols. Aquests guardons es van suspendre durant 2011 i 2012 amb l’arribada del Govern de Rajoy i ara es recuperen.

En total, aquests premis reparteixen 500.000 euros, 100.000 per a cada categoria: Medicina; Biologia; enginyeries; Dret i Ciències Econòmiques i Socials; i Humanitats. Els Premis Nacionals de Recerca reconeixen la tasca en deu matèries, però es convoquen cinc d’elles cada any de forma alterna. Així, en l’última convocatòria, la del 2011, es va premiar l’altre bloc de matèries: Ciències Físiques, de Materials i de la Terra; Ciència i Tecnologies Químiques; Ciència i Tecnologies dels Recursos Naturals; Matemàtiques i Tecnologies de la Informació i la Comunicació; i Transferència de tecnologia.

De totes formes, ens hem d’alegrar perquè la sensibilitat del Partit Popular és tan gran que, per compensar, el 2013 va crear el Premi Nacional de Tauromàquia, dotat amb 30.000 euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació