Universitats sense diners


Enric I. Canela

He escrit un parell de notes relatives a la mala situació en la que es troba la universitat per culpa del govern espanyol (veure Murphy no podia imaginar una llei aplicable al Partit Popular i El coneixement és un flagel que cal eliminar). Seguint amb el tema, i per donar més proves que això no és una mania meva, recullo les declaracions del rector de la Universitat de Saragossa i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Manuel López,

Ha dit que la situació financera del sistema universitari públic espanyol
és francament dolenta, ja que vivim en una situació general no només de dèficit del finançament per poder abordar les qüestions raonables de la vida universitària, sinó que tenim problemes de liquiditat, és a dir, falten diners suficient per poder abordar amb solvència els pagaments del dia a dia, de nòmines o de proveïdors.

També que la reforma del govern de les universitats espanyoles és necessària, ja que “estem satisfets amb el model del sistema que tenim ara en el sentit que les universitats espanyola són totes investigadores i docents, i la reforma ha d’anar en benefici de la societat , ja que ha d’haver més flexibilitat i autonomia per a les universitats.

Podrem resistir fins que vinguin els canvis polítics?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació