Claustre noucentista


Enric I. Canela

Ahir va haver Claustre a la UB. Podeu llegir la referència: El Claustre de la UB no aprova l’informe anual de gestió. Un resultat estrany pels fets objectius, però no pels actors.

L’informe de gestió inclou tot un seguit d’accions que, suposo, devien ser aprovades en general, millors que en anys anteriors. Com que el rector està pilotant una reestructuració i a molts no els agrada, doncs, au, aquí tens, et castiguem per dolent.

Conclusió: el claustre és una cosa inútil, pròpia d’èpoques passades, molt passades, i que en èpoques pre-democràtiques i de transició podia servir de vàlvula d’escapament.

Si mirem els resultats, d’un claustre de 300 persones al que van assistir només 166 persones, trobem que el col·lectiu PDI hi ha votat favorablement —62 vots a favor, 44 en contra i 12 en blanc—, mentre que els col·lectius del PAS —6 a favor, 13 en contra i 7 en blanc— i dels estudiants —2 a favor, 16 en contra i 4 en blanc— hi han votat en contra. El resultat global ha estat 70 vots favorables, 73 en contra i 23 en blanc.

El PDI, entre els que m’incloc, vam votar més a favor que en contra, normal. L’informe del rector mostrava una excel·lent gestió ateses les circumstàncies polítiques.

Ja es veu el desmesurat interès que suscita el claustre. També la gran utilitat que té.

Suposo que és un resultat bastant inútil perquè les coses continuaran d’una manera semblant. La reestructuració se seguirà fent, el rector farà totes les reunions i converses que calgui, el seu tarannà és profundament democràtic i sempre escolta a tothom. M’atreveixo a dir, sense que per això em consideri un vident, que algunes de les propostes que hi ha en els papers sortiran bé, altres seran modificades per sortir bé i algunes quedaran pendents de trobar solucions millors. Si això passa, haurà estat un èxit del rector.

3 respostes a “Claustre noucentista”

  1. a 20 des. 2014 a les 1:02 Claudi Mans

    Passen els anys i el claustre segueix la mateixa pauta. És més immobilista que els claustres de pedra dels patis…

  2. a 29 des. 2014 a les 11:23 Enric I. Canela

    Claudi, res no canviarà. El Claustre ha de desaparèixer. Potser quedar alguns òrgan simbòlic per recordar l’any 1450.

  3. a 29 des. 2014 a les 11:23 Enric I. Canela

    Claudi, res no canviarà. El Claustre ha de desaparèixer. Potser quedar alguns òrgan simbòlic per recordar l’any 1450.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació