Enric I. Canela

He llegit una entrevista amb Ignacio Cirac que el diari titula amb “La ciència no decep, al contrari que la política”. Cirac és el director de la DivisióTeòrica de l’Institut Max Planck de Òptica Quàntica a Garching i des del el 2002 és professor convidat i assessor d’investigació científica a l’Institut de Ciències Fotòniques.

Cirac diu que les retallades les veuen amb molta preocupació ja que els casos de molts científics espanyols que han vist disminuïdes les seves possibilitats per competir amb altres centres estrangers i s’han d’anar són coneguts a Alemanya. Costarà recuperar la situació. Hi ha talent espanyols, però els investigadors es troben que a l’hora de competir amb un centre de recerca alemany o anglès, ells tenen millors equips i més possibilitats d’emprar gent.

Creu Cirac que per evitar que vingui una altra crisi és fent un esforç encara més gran i invertint més en ciència, educació i tecnologia. El que haurien de fer els polítics espanyols és escoltar els científics espanyols, que saben molt bé el que està passant i les formes de resoldre’l. Això està bé, però els polítics espanyols no escolten res. La ciència és una cosa que no decep, al contrari que la política. La ciència sempre porta alguna cosa nova, porta noves possibilitats, avenços que la gent veu

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació