Enric I. Canela

La notícia és que sis dels principals centres de recerca catalans han fet un pas endavant en la seva trajectòria de col·laboració constituint The Barcelona Institute of Science and Technology. Són el Centre de Regulació Genòmica (CRG); l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ); l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE); i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). El Barcelona Institute és un projecte científic que vol desenvolupar recerca interdisciplinar, incrementar l’impacte científic i posicionar-se entre les principals institucions científiques europees. Aquesta tarda, el patronat del Barcelona Institute s’ha reunit per primera vegada a Barcelona, presidit per Rolf Tarrach, i amb Jaume Giró com a vicepresident.

The Barcelona Institute of Science and Technology, que segueix institucions de renom mundial com ara el Caltech de Califòrnia o el Weizmann Institute d’Israel, és una iniciativa impulsada pels directors dels sis centres de recerca que l’integren i cinc científics de forta reputació internacional, que consideren que “és el moment que el sistema de recerca català faci un salt consolidant la col·laboració entre aquests centres des d’una nova entitat que els permeti impulsar projectes científics més transversals i aconseguir una major competitivitat internacional”, en paraules del president Rolf Tarrach. Juntament amb Tarrach, que també presideix l’Associació Europea d’Universitats (EUA), formen part del patronat Joan Massagué (Sloan Kettering Institute), Ignacio Cirac (Max Planck Institute), Miquel Salmeron (UC Berkeley) i Sergi Verdú (Princeton University).

Podeu completar la notícia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació