Enric I. Canela

Avui El Periódico publica Universitats no excel·lents. Es tracta d’un reportatge sobre la situació de les universitats espanyoles. Destaca que el talent hi és, però per avançar han de millorar la inversió i la Governança i que les institucions espanyoles ocupen llocs discrets en els rànquings internacionals.

L’article és el fruit de preguntes a diferents persones de les universitats. Un sóc jo. Destaquen de les meves paraules: “Actualment és difícil competir en fitxatges” i “Encara que Barcelona sigui atractiva internacionalment, les universitats tenen molts problemes per poder contractar els millors per qüestió de sous i d’autonomia”.

També recull: Si s’apliqués només el criteri de publicacions altament citades, guanyaríem molts punts. Així, a la llista Best Global Universities, més centrada en aquest camp, la UB és la 97, i la UAB, la 160. Són posicions en el club selecte, un mèrit perquè competim amb universitats que tenen un pressupost 10 vegades superior per estudiant. Podríem millorar, però, sincerament, no estem tan malament.

És el resultat d’una llarga i agradable conversa amb Antonio Madridejos, que va durar més de mitja hora.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació