Enric I. Canela

Per via del seu rector, Sergi Bonet, sabem que La Universitat de Girona convocarà a l’octubre un programa d’ajudes valorat en 5 MEUR per a projectes dels grups de recerca. A la UdG hi ha més d’un centenar de grups de recerca.

Aquest és un canvi significatiu respecte al que és habitual, ja que els diners no aniran a parar als que es considerin els millors projectes sinó que es repartiran entre tots els equips de recerca que s’hi presentin.

Als grups se’ls demanarà que es marquin uns objectius a tres anys vista i un comitè extern analitzarà cada any si els compleixen. Si és així, mantindran l’ajuda; en cas contrari, la perdran.

Comparteixo completament aquesta filosofia “anti-excel·lència”. Tots els grups han de rebre diners per fer recerca i retre comptes dels recursos rebuts. Si apugem el nivell general, la universitat millorarà globalment i més grups seran excel·lents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació