Enric I. Canela

Comissions Obreres – Universitats de Catalunya ens informa de la segona reunió de la comissió tècnica entre universitats i sindicats, arbitrada per la Direcció General d’Universitats (DGU), amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de plans de jubilació incentivada per a les universitats públiques catalanes.

El març passat, Comissions Obreres havia lliurat a les universitats i a la DGU un informe jurídic sobre la viabilitat dels plans de jubilació que havien existit a les universitats públiques i que l’any 2012 van quedar en suspensió. Segons aquest informe aquests plans es podrien re-emprendre de forma immediata. La DGU diu que no troben legalment viables cap de les nostres propostes.

Les universitats indiquen que sense un finançament extern i addicional no veuen viables aquests plans, i la DGU s’excusa amb el fet que no existeix el marc legal adequat i que aquest depèn del govern de Madrid.

Malauradament, les universitats no poden fer més. Sense recursos, amb independència de consideracions legals, res.

Sense un suport legal, ben clar, els rectors no poden endegar cap pla de jubilació incentivada. Quan s’havia d’haver arreglat això, a Madrid, no es va fer i algunes universitats han anat als jutjats.

Què cal:

  1. Voluntat política
  2. Suport legal
  3. Diners

Estic d’acord amb les jubilacions incentivades? Naturalment.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació