Enric I. Canela

Avui un dia de bones notícies. Per culpa d’aquestes bones notícies he arribat tard a casa i no escriure més que aquesta. Demà en donaré d’altres bones noves.

Avui, 9 de desembre, s’han lliurat a l’Aula Magna de l’Edifici Històric els Premis del Consell Social i de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG). En el decurs de l’acte, presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha impartit una conferència Antoni Esteve, del grup químic i farmacèutic Esteve i president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. També hi han intervingut el president del Consell Social de la UB, Salvador Alemany, i el director general de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG), Jordi Naval.

El Premi José Manuel Blecua al millor article publicat en una revista reconeguda en l’àmbit de les humanitats i les ciències socials derivat d’una tesi doctoral ha estat per a l’estudi «What attracts knowledge workers? The role of space and social networks», d’Ernest Miguélez´.

El Premi Ramon Margalef del Consell Social al millor article publicat en una revista reconeguda en l’àmbit de les ciències experimentals i de la salut ha estat per a Leticia Moreira, per una recerca centrada a identificar la síndrome de Lynch —la forma hereditària més freqüent de càncer de còlon i recte— en els pacients que pateixen aquesta malaltia.

El programa Binding, destinat a nens i nenes amb dificultats a l’hora de llegir, ha obtingut el Premi Antoni Caparrós al millor projecte de transferència de coneixement. Un 95 % dels nens que segueixen aquest programa, iniciativa del professor del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona Josep Maria Sopena, l’acaben amb èxit i aconsegueixen millorar la seva competència lectora.

També s’ha concedit el Premi Antoni Caparrós al Grup de Recerca d’Immunologia Translacional del Departament de Fisiologia i Immunologia de la Universitat de Barcelona i del Parc Científic de Barcelona, dirigit per Lluís Francesc Santamaria, per haver constituït una plataforma de transferència entre acadèmia i indústria que facilita identificar i caracteritzar nous compostos i biològics per a la recerca de fàrmacs en psoriasi i altres patologies inflamatòries cròniques.

La guanyadora del Premi Senén Vilaró a la millor empresa innovadora ha estat Worldsensing, una firma referent en el mercat de les tecnologies sense fils per a ciutats intel·ligents (smart cities) i per a internet de les coses (internet of things). Fundada el 2008, actualment ja té projectes a catorze països, incloent-hi una delegació a Londres des del 2013. Té una facturació de més de quatre milions d’euros i dóna feina a unes quaranta persones. Al mes de novembre es va anunciar que les multinacionals Cisco i Mitsui & Co entraven a formar part de l’accionariat de Worldsensing, un fet que possibilitarà que la companyia catalana entri al mercat nord-americà i continuï l’expansió a Europa i el Pròxim Orient.

Podeu completar la informació al Web de la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació