Enric I. Canela

Dilluns va tenir lloc l’acte de presa de possessió de Margarita Arboix com a rectora de la UAB. L’acte s’ha iniciat amb la lectura del Decret de nomenament de la Generalitat de Catalunya per part del conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget i la signatura de l’acord per part de Margarita Arboix.

La rectora va demanar al conseller Jordi Baiget que no continuïn les retallades i que el Govern de la Generalitat faci un esforç per a que anem recuperant els nivells de finançament d’anys anteriors i que això no recaigui en part en uns increments de les matrícules dels nostres estudiants. Va denunciar que no és acceptable que fer un grau a altres comunitats autònomes costi un terç del que paguem a Catalunya i va dir també perquè els estudis de grau i de postgrau oficials subvencionats tinguin el crèdit al mateix preu. A més, va afirmat que és necessari un debat sobre el 3+2 que aplegui professors i estudiants de cada centre que decideixin quines competències han d’assolir els estudiants que cursen un determinat grau i de quina manera ho han de fer, si amb tres, quatre o cinc anys.

Arboix es va comprometre a fer tot el que estigui a les seves mans per potenciar una estructura d’ajuda a la recerca potent i eficient i va demanar al conseller i al secretari d’Universitat que cuideu aquests aspectes dels treball tenint en compte la universitat de manera prioritària i que no se la discrimini a favor dels grans centres de recerca de Catalunya com, segons la rectora, ha succeït en el passat.

Va defensar que la universitat la fa tothom i, per tant, cal que trobar espais de diàleg i de participació, tot comprometent-se a treballar amb els agents socials i amb els col·lectius en cada situació on es trobin implicats. I va acabar la seva intervenció afirmant que ara és un moment adient per posar en marxa una profunda reflexió, avaluant el que ha estat la UAB aquests prop de 50 anys tant per a la UAB com per a Catalunya i tot l’entorn social amb el que es relaciona.

Baiget es va referir també al preu de les matrícules per aclarir que és la voluntat del Govern anar cap a l’equiparació del preu de grau i màster tot reafirmant el compromís de la Generalitat per mantenir el primer any de màster al mateix preu que els graus i avançar també cap a l’equiparació del segon any de màster a mesura que la situació econòmica ho permeti.

De moment no es podrà fer res perquè no tenim pressupost gràcies a les CUP i els seus socis unionistes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació