Enric I. Canela

Ahir aquí es congelaven les matrícules a Catalunya (veure Preus universitaris congelats). Avui llegia que la ministra francesa d’Educació va dir que el proper curs es congelaran per segon any consecutiu els preus de les matricules universitàries. També vol augmentar el pressupost destinat a beques i es mantindran les cotitzacions dels estudiants a la Seguretat Social i les tarifes en els menjadors.

La particularitat és que les matrícules universitàries franceses són de 189 euros en el primer cicle i 261 euros el segon cicle. El 35% no paga matrícula i rep alguna beca. Millor no recordem el que passa aquí.

Curiosament, una enquesta al públic mostra que a l’Estat espanyol
volen la gratuïtat universal un 36,3% dels enquestats, un 29,3% vol gratuïtat per als que no tenen mitjans i el 27,5% restant préstecs a baix interès.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació