Enric I. Canela

Llegia ahir a La Vanguardia un article de Mercè Beltran (no tinc document electrònic a l’abast) que recull que el rector Giró (UPC) es mostra optimista pel que fa al futur finançament de les universitats catalanes, especialment pel que fa al pla d’inversions (PIU) per als propers quatre anys. Giró no parlava com a president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) sinó com a rector de la UPC. La proposta del govern és allargar el Pla, fins al 2010)  amb menys diners anuals dels demanats i més en total que el pla anterior (580 milions d’euros, un 40% més), però emprant, parcialment i finançat parcialment per l’Institut Català de Finances.

Pel que fa al finançament ordinari, específicament parlant de la UPC, Giró diu que la UPC ha rebaixat a 13 milions el dèficit, 7 milions més del previst.

Al meu parer el tema és veure com es redueix el dèficit acumulat de les universitats. Quina serà la xifra amb la que es consolidarà el dèficit a 31 de desembre de 2007?. Com el pagarà el govern? Quines condicions hi posarà? Té el govern capacitat per imposar alguna condició o se l’haurà d’empassar fent veure que posa condicions? Quan més trigui el govern més feble serà. Pitjor per a la universitat, pitjor per a la recerca i pitjor per al país. El goevrn no sortirà enfortit. S’ha equivocat i això no té remei.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació