Enric I. Canela

El País de dissabte publicava un article titulat Los docentes que opten a una plaza serán evaluados antes por profesores de otra universidad dedicat a l’esborrany de decret sobre l’acreditació, el nou sistema que substituirà a l’habilitació, sistema que tan poc èxit ha tingut entre nosaltres.

Com es pot veure al títol destaquen una ruqueria. He llegit l’esborrany. El sistema es basarà en cinc comissions, una per cada branca de coneixement. Seran un mínim de set membres. La comissió, a l’hora d’avaluar un candidat, designarà uns experts que ho jutjaran i remetran l’informe a la comissió que decidirà. Quan un membre de la comissió sigui de la mateixa universitat que un candidat, el membre de la comissió s’apartarà i no el jutjarà. No sembla cap cosa com per destacar especialment.

A mi el decret m’ha agradat molt, només tinc una pega, la formula per acreditar per a professors Titulars d’Universitat al professors Titulars d’Escola Universitària. Em sembla que no calen tantes concessions. Sense haver fet gens de recerca se’ls pot acreditar directament. De totes formes, tret d’això, em sembla un bon mètode i el decret està molt ben treballat. Ara l’haurà d’informar el Consell d’Universitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació