La Vanguardia publica avui una carta de Blanca Palmada en resposta a una altra de queixa per manca de places per entrar a las Facultats de Medicina catalanes. La comissionada comenta que l’any vinent s’augmentarà el nombre i que ha demanat al MEC que es garanteixi l’equitat en l’accés. Aquest és un problema més greu degut al el districte únic espanyol. Un gran invent del PP que com la majoria de les seves genialitats perjudica a Catalunya.

Un article de Cinco Días explica el “fund raising” de les universitats americanes. Els seus recursos depenen molt de les donacions que aconsegueixen. Una cultura diferent. Totalment diferent. Serà difícil que al continent europeu les coses vagin per aquesta via, si més no a termini mitjà. Existeix una competència creixent.

El Economista entrevista a Daniel Peña rector de la Universitat Carlos III de Madrid. Explica que ara cal la formació contínua al llarg d ela vida. Com no podia ser altrament parla de la reforma de Bolonya.

Reportatge d’El Economista sobre les reformes de Bolonya. Una mica d’història. Graus, màsters, problemes de finançament dels màsters per part dels estudiants. Res que no haguem llegit diverses vegades.

El Mundo publica un reportatge crítica sobre el tema de l’habitatge universitari. I l’habitatge dels joves. Aquest és un tema difícil. Em vaig encarregar durant un cert temps d’intentar posar en funcionament alguns projectes. Les idees estaven, el temps polític es va acabar. Barcelona és un lloc difícil però hi havia oportunitats de millora. Crec que el govern s’hauria de prendre molt seriosament el tema si vol que Barcelona sigui una seu universitària internacional de prestigi, la millor de la Mediterrània.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació