Enric I. Canela

Una moció inútil, el govern no farà ni cas, com fa sempre.

Diu La Vanguardia Digital

El Ple del Senat ha aprovat avui el projecte de llei de Societat de la Informació amb una esmena – votada favorablement per tots els grups excepte el PSOE- que emplaça al Govern a eliminar el cànon digital en el termini d’un any.

L’esmena, presentada i defensada pel senador de Entesa Catalana de Progrés Jordi Guillot, demana l’eliminació d’aquest impost al que qualifica de “injust i discriminat”.

Tots els grups parlamentaris de la Cambra alta, menys el PSOE, han donat suport a l’esmena que emplaça al Govern a modificar, en el termini d’un any, la Llei de Propietat Intel·lectual i a eliminar aquest cànon, ha informat Entesa en un comunicat.

Segons Guillot, l’esmena recull una moció aprovada pel senat i que instava al Govern a buscar “fórmules alternatives” al cànon i protegir així “els justs drets d’autor i propietat intel·lectual”.

Per la seva banda, el senador socialista Félix Lavilla ha explicat que la futura norma -que finalitzarà la seva tramitació parlamentària en el Congrés- ha estat “molt participativa”, ja que, en la tramitació de la norma, diversos col·lectius de ciutadans han fet propostes que s’han incorporat al text.

Va explicar que projecte de Llei de Mesures d’Impuls de la Societat de la Informació pretén potenciar l’ús quotidià d’Internet, posar-lo al servei de la societat i augmentar la seguretat en la xarxa, amb dotació pressupostària suficient per a impulsar la societat de la informació a Espanya.

Per a tot això el PSOE ha pactat i aprovat quatre esmenes que, entre altres coses, augmenten la cobertura dels mòbils i d’Internet a Espanya i donen “una solució legal” a les televisions de proximitat, aquelles que tenen caràcter social i cultural i manquen de fins lucratives.

Respecte a l’esmena de Entesa el senador socialista ha explicat que el seu grup no la ha votat favorablement perquè “aquesta llei no és el marc adequat per a això”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació