Enric I. Canela

El Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació ha estat motiu d’articles a l’AVUI, El País i La Razón. Diu L’AVUI:

Experts de màxim nivell internacional per un gran repte: posar Catalunya en primera línia de la recerca científica i la innovació tecnològica. Aquest és l’objectiu del Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació que ha posat en marxa la Generalitat i del grup assessor d’experts que ahir va celebrar la seva primera reunió de treball a Barcelona. Abans de la reunió, el president José Montilla va explicar als membre del nou consell assessor que la seva feina ha de servir “per a prioritats”. “Durant anys hem dedicat molt de temps a la diagnosi; ara, ens calen prioritats i actuacions”, va indicar el president.

El conseller Josep Huguet va destacar davant el grup d’experts que “Catalunya té prou talent per aspirar a ser pionera en la transformació d’una societat industrial clàssica a una del coneixement i la creativitat a l’àrea de la Mediterrània”.

Mèrits reconeguts

El grup internacional d’experts està format per reconeguts professionals com Leena Peltonen, catedràtica de genètica molecular de l’Acadèmia de Finlàndia; John Seely-Brown, exdirector científic de la companyia informàtica Xerox a Palo Alto (EUA); Giovanni Dosi, catedràtic d’economia a l’escola de negocis Santa Anna de Pisa (Itàlia); José María Castellano, directiu d’Inditex, i Beng Holstromm, director del departament d’economia del MIT.

Així mateix, formen part d’aquest comitè el catedràtic d’economia i exconseller de la Generalitat Andreu Mas-Colell, i el professor d’investigació de la UOC Manuel Castells.

La missió d’aquest panel és debatre sobre la situació actual de Catalunya en els àmbits de la investigació i la innovació i validar el document base presentat el mes d’octubre passat per un comitè d’experts catalans.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació