Enric I. Canela

Cristóbal García Vera, crec que periodista que col·labora a Canariasemanal, un diari que es defineix com la primera premsa d’esquerres i que no es pot llegir a Firefox, que quan intentes accedir des de l’enllaç amb Internet Explorer es queda en el mateix lloc, escriu un article que titula Hacia la mercantilización de la universidad. L’he pogut llegir a Rebelión.

L’article fa referència a unes declaracions, no massa afortunades, del rector de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria prèvies a la inauguració de Jornades de Finançament Universitari i les que ja vaig fer referència i podeu llegir en Uns comentaris sobre les Jornades de Finançament Universitari.

Cristóbal García Vera escriu un article molt llarg parlant del dimoni de la mercantilització de la universitat que arriba a Espanya de la mà de la reforma de Bolonya. Apareix el lobby empresarial europeu, Emilio Botín i altres perversos ciutadans que venen a privar als pobres de la Terra dels estudis universitaris.

Cap al final diu: Ens enfrontem, doncs, a l’última volta de rosca del projecte neoliberal de la Unió Europea, en la qual els mateixos poders econòmics que han imposat la precarietat laboral o la privatització de les empreses públiques com “necessitat” per possibilitar el seu creixement particular, atempten ara contra un dels pocs drets socials no desmantellats encara per complet. Al mateix temps que l’educació pública primària i secundària és sotmesa a un interessat procés de deterioració, la Universitat es projecta com “escola de negocis” per a privilegiats, amb la recerca cientificotècnica al servei del benefici privat i regida pels mateixos criteris empresarials de qualsevol multinacional.

Sort que aquesta intel·ligència no ha arribat al poder. Deuen haver estudiat amb Pol Pot.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació