Joies bolonyeses


Enric I. Canela

Article d’avui a La Mañana de Lleida. Titula El Pla de Bolonya suposarà mercantilitzar la universitat”. La síntesi de la notícia és que un grup d’onze representants dels estudiants en el claustre de la Universitat de Lleida han convocat la realització d’un referèndum sobre la paralització del procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut també com el Pla de Bolonya. La consulta, de caràcter simbòlic, es va realitzar el 11 de març.

Una de les genialitats que diuen és: En primer lloc, el procés diluirà el pensament científic i acadèmic, ja que suposarà la mercantilització de l’ensenyament superior al vincular els estudis a l’empresa privada. Hi ha carreres, les tècniques sobretot, en les quals això pot tenir sentit, però a quina empresa li importen les filologies, o els estudis sobre història?

Una altra: Amb el Pla de Bolonya els graus seran un terme mig entre una diplomatura i una llicenciatura i per a tenir el mateix nivell acadèmic que ara proporciona una llicenciatura els estudiants haurien de pagar-se un màster, que en alguns casos podran costar 1.000 euros el crèdit. Comparant-lo amb el sistema actual el canvi és a pitjor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació