Enric I. Canela

Llegeixo a l’AVUI que El Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació promourà la creació d’un nou portal a internet on es difongui i promogui el conjunt de la ciència i la innovació tecnològica que es porta a terme als centres púbics i privats de Catalunya. Així ho va anunciar ahir el conseller Josep Huguet en la seva participació als Sopars amb Estrelles, celebrat a l’Observatori Fabra. Huguet va destacar que el nou portal servirà per fer entendre a la societat que la recerca i la innovació són elements fonamentals en el canvi de model productiu que ha de posar en marxa Catalunya.

El conseller va recordar que la divulgació científica és un dels apartats bàsics del Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, que promou el govern.

La proposta de Pacte per la Recerca i la Innovació va ser aprovada el 15 de juliol pel govern i el seu contingut està ara en fase de diàleg amb universitats, partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials per a la seva aprovació definitiva.

El nou portal de la ciència i la innovació, que podria estar en servei a principis del 2009, té entre els seus objectius la difusió internacional del treball dels centres d’investigació, les universitats i les empreses catalanes.

Només cal que es posin els recursos necessaris. Sovint s’inicien projectes d’aquesta classe i finalment no s’actualitzen adequadament, estan mancats de suport, etc. Per fer-ho cal que prèviament s’estudiï el sistema d’alimentació de continguts. La meva experiència diu que aquest és un tema molt delicat.

4 respostes a “Promoció de la recerca a través de la xarxa”

 1. a 28 ag. 2008 a les 10:03 trina

  Enric,
  puc dir-te que l’aposta per la innovació i la recerca és forta en aquesta legislatura..tant a Universitats com a Educació no universitària…sense aquesta aposta no serem res en el món educatiu i empresarial i això està clar; altre tema és la financiació que ultrapassa l’àmbit del que parlem i està als titulars dels diaris cada dia…
  salut

 2. a 28 ag. 2008 a les 10:29 enriccanela

  Trina,
  No dubto de les bones intencions, però en el tema de la recerca i la innovació no veig que les coses vagin pel camí adequat. Moltes declaracions, titulars, però poca cosa més. Soc plenament conscient del tema del finançament, però governar és prioritzar i des de que ERC va sortir del govern a la legislatura anterior, els pressupostos de recerca no han anat bé. No és que ho relacioni amb ERC, ni per bé ni per mal, simplement ho faig per posar una data de referència.

 3. a 29 ag. 2008 a les 10:30 Enric Giner

  Tot això em recorda tots aquells solars vuits però amb un gran retol que diu “Aquí construirem l’escola …” o “Propera construcció d’un CAP …”. Tots signats per l’administració o administracions beneficiaries de la propaganda. I aquests solars romanen anys i anys en aquesta situació.

  Com que no tenim un duro per fer coses de veritat dons gastem-nos el que tenim en fer que sembli que si fem coses.

 4. a 29 ag. 2008 a les 6:19 enriccanela

  Enric,
  Crec que aquesta promoció és important i avui dia no es fa. Els primers que la fan mnalament són les universitats. Un ha de mostrar el que fa, forma part del negoci. El Govern hauria de funcionar com un paraigües sota el que aixoplugar aquestes iniciatives. Això requereix alguna cosa més que una declaració. No puc ara criticar, no tindria raó, però he vist massa coses que s’anuncien i després manquen els recursos. Jo, i espero que no em tractin d’ultraconservador venut a Botin, externalitzaria el projecte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació