Enric I. Canela

Jo no sé si alguns de vosaltres llegiu el web del Comissionat per a Universitats i Recerca.

Us explicaré una història. Heus aquí que fa uns anys existia a Catalunya un departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), tenia un web que, potser no estava ben adaptat a uns estàndards de la Generalitat de Catalunya, més que res perquè no estaven ben definits. A l’any 2003 la Generalitat va anar definint aquests estàndards, els departament s’hi van anar adaptant.

Un dia va desaparèixer el DURSI, un de les decisions més estúpides que pot prendre un Govern que vol portar el país a la Societat del Coneixement, decisió que va estar integrada en un conjunt més ampli de decisions estúpides així que va no va deixar de ser-ne coherent.

Ja constituït el departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE), al web del Comissionat, dins del  va mantenir una estructura on les coses es podien trobar, malgrat aquesta “millora” d’estandardització portada a terme al web DIUE.

No fa gaires dies l’estandardització ja va ser completa. Les “millores” són notables. Abans apareixien les notícies interessants per al món universitari, ara ja no. Va apaèixer un notícia el 10 de setembre que deia “Nou web del DIUE” i indicava el símbol RSS per poder sindicar les notícies. En lloc on t’envia no existeix o encara no ho sé veure, l’enllaç corresponent.

El dia 22 de setembre publiquen Més de 45.000 alumnes comencen els estudis universitaris aquest any per referir-se a la inauguració del curs. No em sembla el titular propi d’un departament que gestiona les universitats catalanes.

El web no està gens enfocat als estudiants.

Crec que seria necessària una avaluació externa que permetés fer la prova del click. Quans són necessaris per arribar a la informació?

Haig de dir, però, en benefici del la Generalitat, que els webs de les universitats són encara pitjors. Estan pensats única i exclusivament per als que els elaboren (podeu llegir Els webs de les universitats).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació