Opinions de Joan Rodés


Enric I. Canela

Joan Rodés va parlar de recerca en l’acte d’investidura com a doctor Honoris Causa a la Universitat d’Oviedo (1 i 2).

Deia, entre altres coses:

És necessari que els hospitals, principalment els universitaris, disposin d’un marc adequat de recerca. I és necessari també que es pugui escurçar l’interval de temps entre la producció de nous coneixements i la seva recerca en condicions reals d’aplicació en la pràctica clínica diària.

Es tracta de dissenyar estructures que facilitin la tasca científica en un mateix entorn, de clínics i bàsics, seleccionats entre els més competitius del propi hospital i de la Universitat.

Investigar, però també innovar. Són conceptes complementaris però de cap manera similars. La recerca persegueix l’obtenció de nous coneixements bàsics o aplicats, mentre que la innovació, l’objectiu és a generar béns o serveis de valor. En una paraula, la recerca consisteix en invertir recursos mentre que la innovació consisteix a utilitzar el coneixement per generar recursos.

La innovació no és tenir un munt d’idees creatives, aquesta és la part fàcil, sinó que el que és difícil és seleccionar les idees correctes i portar-les a la pràctica. No requereix una revolució en l’organització sinó la construcció intel·ligent de sòlids processos de direcció i gestió, i una organització capaç de fer les coses bé i a temps.

Una resposta a “Opinions de Joan Rodés”

  1. a 02 nov. 2008 a les 7:42 Edunomia

    Claredat innovadora…

    Hi ha vegades que les coses són clares i diàfanes. Com les quatre ratlles que l’Enric Canela recull d’en Joan Rodés i la innovació als hospitals universitaris. Val la pena llegir l’entrada de l’Enric.
    Si s’aplica a la…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació