Enric I. Canela

Gràcies a l’article de Miquel Duran Política de personal a les Universitats: també és política de places, he llegit a primera hora del matí l’article Política de personal a la Universitat que el company de la UPF Jacint Jordana a publicat a El País

El contingut de l’article de Jordana coincideix completament amb el que penso de com s’ha de fer la política de personal, no només docent, tema del que tracta l’article, sinó també de personal d’administració i serveis. També hi coincideixo amb els matisos que introdueix Miquel Duran. Ja ho llegireu.

En que si vull assenyalar que, com apunta Jordana, la clau d’una bona política de personal és que el govern de la universitat s’alliberi d’una vegada de les dependències que el model actual li crea. No pot ser que la decisió en  la selecció del personal acadèmic estigui supeditat a decisions “democràtiques” dels departaments. Certament avui toca ja una implicació directa del rector, ha d’assumir aquesta responsabilitat, per fer que els departaments universitaris disposin dels professionals que més convinguin a la universitat, d’acord amb línies estratègiques del programa de govern.

Com diu Miquel Duran, la política de promoció, una vegada el professor té un contracte sènior al departament, pot ser ben diferent de la consecució d’aquest primer contracte.

Si aquest tema no es resol aprofitant la total autonomia de contractació,les nostres universitats no podran ser plenament competitives.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació