Crítica a l’ANECA


Enric I. Canela

L’AVUI publica L’ANECA fa objeccions al 95% de propostes de carreres catalanes. Aquesta notícia no m’ha agradat. Literalment és certa, però els titulars són enganyosos i tendeixen a generar una opinió que no és certa.

La majoria de les titulacions tenen objeccions que podríem dir, en un altre llenguatge: manca un  tràmit administratiu. D’acord que són tràmits una mica superflus, però són els que indica un Reial Decret. No tenen la més mínima objecció de fons i seran aprovades un cop resolts aquests petits tràmits. Puc parlar de les de la UB que he vist. Imagino que en altres casos sigui diferent.

També és cert, ho he dit en altres llocs que el que demana el Reial Decret no m’agrada gens, però si us plau, no culpeu a l’ANECA. Errades, en un procés tan massiu, n’ha comès, inevitable, però aquestes no.

També parla del conveni entre l’ANECA i l’AQU per tal que es puguin fer les verificacions dels títols a Catalunya. El problema és del govern espanyol que ha de resoldre el problema mitjançant un decret del govern, no és pot fer un conveni entre agències, és la realitat jurídica.

Aquí hi ha un conflicte polític entre Catalunya i l’Administració General de l’Estat. Les coses s’havien d’haver resolt al Congrés quan es tramitava la LOMLOU, però no es van saber fer les coses. Ho sé molt bé. Si teniu paciència, en els diaris de sessions del Congrés podreu veure com va anar tot. Està clar que aquesta hauria de ser una competència nostra, però l’ANECA no fa les lleis ni el decrets.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació