Enric I. Canela

Universitats torna a Educació. Crec que és un error del president del govern espanyol. La universitat ha d’estar al costat de la innovació, què hi farem. Aquest estat és incapaç de modernitzar-se.

Conec al nou ministre responsable d’universitats, Àngel Gabilondo, i la veritat és que si universitats havia de separar-se de Ciència i Innovació, no podia caure en millors mans

4 respostes a “Universitats torna a Educació”

 1. a 07 abr. 2009 a les 3:06 alumne

  Comparteixo l’opinió que es tracta d’una equivocació. Però, crec que molts vèiem fora de lloc a la ministra Garmendia quan aquesta s’enfrontava a les universitats (e.g., EEES), i hi havia una forta sensació que el veritable ministre d’Universitats a l’ombra era el SEU, en Rubiralta.

  D’altra banda, l’equip de Garmendia per la banda de la SEI (Secretaría de Estado de Investigación) està preparant la Ley de la Ciencia, i no tindria sentit separar-la d’aquestes responsabilitats, en aquestes condicions. És com la ministra Aido amb Igualdad, que hauria d’estar integrada amb polítiques socials, i la Ley del Aborto. Quan sengles lleis orgàniques estiguin aprovades, sengles ministeris es refusionaran, sengles ministres ho deixaran de ser, i els canvis tornaran a ser a pitjor.

 2. a 07 abr. 2009 a les 3:09 Xavier Villalba

  Gabilondo pot gestionar amb seny el trànsit a l’EEES (reformar la universitat espanyola són figues d’un altre paner). En qualsevol cas, l’adscripció d’universitats a un ministeri o altre no crec que faci millor o pitjor la gestió d’aquest àmbit (només cal veure l'”eficàcia” del tàndem Huguet-Palmada), si no és que s’assumeix un veritable pacte per posar la universitat i la innovació al capdavant de les prioritats. Lamentablement, no sembla que això sigui una prioritat ni del nostre govern ni del de Zapatero. No ho era abans de la crisi i no crec que ho sigui ara. Mentrestant, seguirem a la cua de les universitats del món.

 3. a 07 abr. 2009 a les 3:18 enriccanela

  Alumne,
  Si,tens raó. Garmendia no sap d’universitats i el que ho portava era Rubiralta.
  El problema és el que comento a l’apunt segúent.

 4. a 07 abr. 2009 a les 3:20 enriccanela

  Xavir,
  Gabilondo és bo. El conec prou de prop. És bo. El problema no és un o altre ministeri és la relació recerca – universitat. Com comento a l’apunt següent, com quedarà?
  El tema català… Allà semblava que ho volien fer bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació